Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση μελών ΔΕΠ του τμήματος ΔΠΦΠ 5/10/2011

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος ΔΠΔΦ, όπως και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας, παρακολουθούν και βιώνουν με μεγάλη ανησυχία τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις σε κάθε επίπεδο της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το Τμήμα μας παρέμεινε κλειστό και δυστυχώς άδειο για ένα μήνα με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για τους φοιτητές μας και τους οικογενειακούς τους
προϋπολογισμούς.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας παρέτεινε την
εξεταστική περίοδο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2011, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής εξετάσεων μετά τη μηναία κατάληψη.

Τα μέλη ΔΕΠ και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στη διεξαγωγή
εξετάσεων, με τη λήξη της κατάληψης του Τμήματος ΔΠΦΠ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Η νέα απόφαση για κατάληψη από το σύλλογο των φοιτητών ΔΠΦΠ, την ημέρα έναρξης της εξεταστικής περιόδου τορπιλίζει περαιτέρω την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος, η οποία ούτως ή άλλως πραγματοποιείται σε οριακό επίπεδο.

Ως μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος ΔΠΦΠ λειτουργήσαμε και λειτουργούμε πάντα με συλλογικότητα και ευσυνειδησία. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος μέσα σε ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες και με τεράστια προβλήματα, τα οποία έχουν υποβαθμίσει τη λειτουργία του Τμήματός μας σε οριακό επίπεδο. Προβλήματα στα οποία οι λύσεις μπορούν να προέλθουν μόνο μέσα από θετικό διάλογο και δημιουργικές προτάσεις σε ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για μια απόφαση, χωρίς ουσιαστικό και συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, που οδηγεί στην οριστική απώλεια της εξεταστικής περιόδου και σε ένα φαύλο κύκλο άρνησης και απώλειας για δεκάδες ή εκατοντάδες φοιτητές του δικαιώματός τους στις εξετάσεις και της ολοκλήρωσης των σπουδών τους.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος ΔΠΦΠ, είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα Πέμπτη (13 Οκτωβρίου 2011). Στο πλαίσιο της ΓΣ, θα προσπαθήσουμε και πάλι με αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και σε συνεργασία με τους φοιτητές και τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας να θέσουμε προτάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του Τμήματος.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Την ανακοίνωση δεν προσυπογράφει η καθηγήτρια κ. Μ. Παπαδάκη

2 σχόλια:

  1. απαράδεκτο.....και μη σεβαστό...απαράδεκτο απο την αποψη της μηνιαίας στασης τον Σεπτεμβριο των καθηγητων που ηταν με το μέρος μας και μας ωθουσε στην κατάληψη και μη σεβαστό καθως δεν συμμετείχανε ολα τα μελη ΔΕΠ στην αποφαση αυτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολλά συγχαρητήρια στην Μ. Παπαδάκη την μόνη καθηγήτρια με αρχίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή